ALTSASU

Teatre Romea
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Dramatúrgia i direcció: María Goiricelaya  

Intèrprets: Nagore González,  Egoitz Sánchez, Aitor Borobia i Ane Pikaza

A la matinada del 15 d'octubre del 2016, es produeix a les portes del bar Koxka, al poble d'Altsasu (Navarra) un aldarull en què es van veure implicats diversos veïns del poble, dos agents de la Guàrdia Civil i les parelles d'aquests. El resultat va ser de dos detinguts i un turmell, el del tinent, trencat. En menys de 24 hores, Altsasu es converteix en un plató de televisió i el cas en un assumpte d'Estat. El gir d'aquest espectacle es produeix quan el Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme al País Basc, denuncia els fets davant l'Audiència Nacional, malgrat que la investigació del cas seguia ja el seu curs als jutjats de Navarra. Aquesta organització introdueix l'acusació de terrorisme, i l'operatiu policial contra vuit joves s'engega el 14 de novembre.
 
A la vista oral que comença el 16 d'abril del 2018 s'hi arriba amb peticions fiscals d'entre 62 i 12 anys de presó. El judici és seguit amb expectació pel que pot significar de cara a la retallada de les llibertats, l'abús de l'expressió "terrorista" i la vulneració del dret a un judici just. El cas, ple de punts negres, constitueix un dels processos judicials més desconcertants dels darrers temps.
 
"Encara que Altsasu és una aproximació rigorosa i honesta al mediàtic cas, estem davant d'una obra de ficció i, com a tal, ha precisat una tasca d'adaptació al gènere dramàtic. Tot i això, s'ha incorporat fidelment a la trama transcripcions d'alguns dels testimonis del judici, així com retalls de premsa, mitjans de comunicació i continguts de xarxes socials."

AVÍS IMPORTANT! LLEGIU AIXÒ ABANS DE FER RESERVES

El sistema de reserves del web d'aquest espectacle bloqueja l'entrada un cop apliqueu la tarifa a la localitat/preu marcant la casella (veiu el punt 2 a la imatge inferior).
Si no n'esteu segurs no l'apliqueu ja que la reserva estarà bloquejada un minim de 30 minuts i no podreu realitzar l'aplicació de nou fins que no caduqui aquesta.
El punt 1, que correspon a la validació de que sou membres de Cultura Jove es sempre correcte, si le credencials son vàlides, i no fa cap reserva.
Disculpeu les molèsties.

Com arribar